Poniedziałek 23.09.2024r |
Zupa zacierkowa z ziemniakami. Makaron z białym serem i kiełbaską, banan, herbata miętowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, zacierka, makaron świderki Lubella, ser biały Kesem, kiełbaska śląska Lukullus, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; |
Wtorek |
Czerwony barszcz z makaronem. Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułeczką i masełkiem, kompot owocowy. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, susz buraczany, filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka poznańska typ 500,masło śmietankowe Mlekovita 82%,olej kujawski; Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler; |
Środa |
Zupa fasolowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, buraczki, herbata z cytryną. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, fasola, szynka wieprzowa, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%,cebula, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; |
Czwartek |
Zupa jarzynowa z ziemniakami. Pulpecik drobiowy w sosie koperkowym, ryż, ogórek zielony ,herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, śmietana Łaciata 18%, filet z kurczaka, jaja, kasza manna, olej kujawski; Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler; |
Piątek |
Zupa pieczarkowa z zacierkami. Rybka panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno -warzywny, przyprawy, koper, natka, pieczarki, śmietana Łaciata 18%, mąka poznańska typ 500, rybka –filet z okonia Nilowego, jaja, bułka tarta, olej kujawski Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler, ryby; |
Poniedziałek 30.09.2024 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ogórki kiszone, mąka poznańska typ 500,śmietana Łaciata 18%, szynka wieprzowa, makaron spaghetti Lubela, koncentrat pomidorowy 30%, ser żółty Gouda, cebula, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; |
*Zastrzega się zmiany w jadłospisie w szczególnych przypadkach niezależnych od placówki.
Na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.
Przekaż 1,5% podatku na rzecz naszej szkoły!