Poniedziałek 04.11.2024r |
Śniadanie- Bułka kielecka, chleb kujawski, chleb brzeski mączny, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka drobiowa, pomidor, pasztet pieczony, ogórek zielony, cząstka gruszki, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko;
Obiad- Zupa zacierkowa z ziemniakami. Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym, herbata miętowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, zacierka, szynka wieprzowa, makaron spaghetti Lubella, koncentrat pomidorowy 30%,ser żółty Gouda, cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek- Jogurt naturalny, jabłko, wafle ryżowe; Alergeny: mleko; |
Wtorek |
Śniadanie –Bułka kielecka, bułeczka mała śniadaniowa, chleb brzeski mączny, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka wieprzowa, papryka czerwona, serek śmietankowy, rzodkiewka, sałata, cząstka jabłka, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad- Rosół z makaronem. Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, fasolka szparagowa z bułeczką, kompot owocowy. Składniki: wywar mięsno -warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka Lubella, filet z kurczaka, bułka tarta, jaja, mąka poznańska typ 500, masło śmietankowe Mlekovita 82%, olej kujawski. Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;
Podwieczorek –Actimel, chrupki kukurydziane, mandarynka; Alergeny: mleko; |
Środa |
Śniadanie- Bułka kielecka, chleb kujawski, chleb brzeski mączny, masło śmietankowe Mlekovita 82%,szyneczka konserwowa, ogórek zielony, ser żółty Gouda, papryka czerwona, cząstka gruszki, sałata, kakao, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad- Czerwony barszcz z ziemniakami. Pierogi z mięsem, marchewka do schrupania, herbata z cytryną. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, susz buraczany, mąka poznańska, typ 500,śmietana Łaciata 18%,pierogi –Oltom Borki, olej kujawski. Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;
Podwieczorek- Jogurt naturalny, ciasteczka zbożowe; Alergeny: mleko; |
Czwartek |
Śniadanie- Bułka kielecka, chleb brzeski mączny, bułeczka mała śniadaniowa, masło śmietankowe Mlekovita 82%, parówka z szynki, ketchup, serek śmietankowy, pomidor, cząstka gruszki, sałata, kakao, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad- Żurek z ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek zielony, herbata miętowa. Składniki: wywar mięsno- warzywny, przyprawy, żurek kujawski, kiełbaska biała Jbb, śmietana Łaciata 18%, mąka poznańska typ 500, szynka wieprzowa, cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler; Podwieczorek: Jogurt owocowy, chipsy jabłkowe. Alergeny: mleko; |
Piątek |
Śniadanie –Bułka kielecka, bułeczka mała śniadaniowa, chleb brzeski mączny, masło śmietankowe Mlekovita 82%, pasztet pieczony, papryka czerwona, pasta jajeczna, szczypiorek, sałata, cząstka jabłka, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, jaja, mleko; Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki, ogórka kiszonego, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno- warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, koncentrat pomidorowy 30%,śmietana Łaciata 18%, mąka poznańska typ 500,paluszki rybne z fileta z Mintaja, olej kujawski. Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler, ryby; Podwieczorek- Soczek owocowy 100%,chrupki kukurydziane. Alergen:; |
*Zastrzega się zmiany w jadłospisie w szczególnych przypadkach niezależnych od placówki.
Na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.
Przekaż 1,5% podatku na rzecz naszej szkoły!