Przejdź do treści

Jadłospis – szkoła

Poniedziałek 14.04.2025

Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami. Spaghetti w  sosie  mięsno-warzywnym, jabłko, herbata  owocowa. Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, marchewka  z  groszkiem, kalafior, brokuły, brukselka  fasolka  szparagowa, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata  18%, szynka  wieprzowa, makaron spaghetti Lubella, koncentrat pomidorowy 30%, ser  żółty Gouda, cebula, olej kujawski.
Alergeny: gluten, mleko, seler;

Wtorek

15.04.2025
Kapuśniak  z białej kapusty z ziemniakami. Gulasz  wieprzowy w  sosie  własnym, kasza  jęczmienna, buraczki, herbata  owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, kapusta  biała, koncentrat pomidorowy 30%szynka  wieprzowa, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata  18%,cebula, olej kujawski;  
Alergeny: gluten, mleko, seler;

Środa

16.03.2025
Zupa  ryżówka. Kotlet  panierowany drobiowy, ziemniaki, marchewka  gotowana, kompot  owocowy. Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, filet  z  kurczaka, jaja, bułka  tarta, mąka  poznańska  typ 500, olej kujawski.
Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;

Czwartek17.04.2025

Piątek

18.04.2025

 

 

Scroll to Top