Jadłospis – szkoła

Poniedziałek
13.01.2025
Zupa  zacierkowa  z  ziemniakami. Potrawka  drobiowa z  warzywami, ryż, buraczki, herbata  owocowa.
Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, zacierka, filet  z  kurczaka, mąka  poznańska  typ 500,śmietana Łaciata  18%, cebula, olej kujawski.
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Wtorek
14.01.2025
Rosół z  makaronem. Kotlet  mielony  wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot  owocowy.
Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka Lubella, szynka  wieprzowa, boczek surowy, jaja, bułka tarta, olej kujawski.
Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;
Środa
15.01.2025
Żurek z  ziemniakami. Pierogi z  białym serem, jabłko, herbata  z  cytryną. 
Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, żurek kujawski, kiełbasa  biała, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata  18%, pierogi –Oltom Borki, jogurt  naturalny, śmietana  Mazurska 18%,olej kujawski; 
Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;
Czwartek
16.01.2025
Zupa  ryżówka. Schab w  sosie  własnym, ziemniaki, surówka  z  kapusty białej, marchewki i jabłka, banan, herbata  owocowa.
Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, schab wieprzowy, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata 18%, cebula, olej kujawski. 
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Piątek
17.01.2025
Makaron z  truskawkami, herbata  miętowa.
Składniki: makaron świderki, truskawki, jogurt  naturalny, śmietana  Mazurska  18%.                                                                                             Alergeny: mleko;

 

Scroll to Top
Skip to content