
Poniedziałek 14.04.2025 | Zupa jarzynowa z ziemniakami. Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym, jabłko, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, marchewka z groszkiem, kalafior, brokuły, brukselka fasolka szparagowa, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%, szynka wieprzowa, makaron spaghetti Lubella, koncentrat pomidorowy 30%, ser żółty Gouda, cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; |
Wtorek 15.04.2025 | Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, kapusta biała, koncentrat pomidorowy 30%szynka wieprzowa, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%,cebula, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; |
Środa 16.03.2025 | Zupa ryżówka. Kotlet panierowany drobiowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot owocowy. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka poznańska typ 500, olej kujawski. Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler; |
Czwartek17.04.2025 | |
Piątek 18.04.2025 |