Przejdź do treści

Jadłospis – przedszkole

Poniedziałek

14.04.2025
Śniadanie Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka drobiowa, pomidor, pasztet pieczony, ogórek kiszony, cząstka jabłka, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko;
Obiad– Zupa  jarzynowa z  ziemniakami. Spaghetti  w  sosie  mięsno-warzywnym, herbata  owocowa. Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, marchewka  z  groszkiem, fasolka  szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata  185, szynka  wieprzowa, koncentrat pomidorowy 30%,makaron spaghetti Lubella, ser  żółty Gouda, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek– Actimel, wafle  ryżowe; Alergeny: mleko;

Wtorek

15.04.2025
Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe  Mlekovita 82%, filecik z  indyka, papryka  czerwona, serek śmietankowy Łaciaty, rzodkiewka, cząstka jabłka, sałata, mleko, herbata  z cytryną. Alergeny: gluten, mleko;
Obiad Kapuśniak z  białej kapusty z  ziemniakami. Gulasz wieprzowy w  sosie  własnym, kasza  jęczmienna, buraczki, herbata  owocowa. Składniki: wywar  mięsno- warzywny, przyprawy, koper, natka, kapusta  biała, koncentrat pomidorowy 30%,szynka  wieprzowa, śmietana  Łaciata  18%, mąka  poznańska  typ 500,cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek: Jogurt naturalny, mandarynka; Alergeny: mleko;                                                                                              

Środa

16.04.2025
Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, parówka  na  ciepło, ketchup, ser  żółty Gouda, rzodkiewka, sałata,cząstka  jabłka, kakao, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko;
ObiadZupa  ryżówka. Kotlet  panierowany drobiowy ziemniaki, marchewka  gotowana, kompot  owocowy.
Składniki: wywar  mięsno -warzywny, przyprawy koper, natka, ryz, filet  z  kurczaka, jaja, bułka  tarta, mąka  poznańska  typ 500, olej kujawski; Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler;
PodwieczorekJogurt  owocowy, ciasteczka  owsiane Sante. Alergeny: mleko;

Czwartek

17.04.2025
Śniadanie Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka wieprzowa, pomidor, płatki owsiane z mlekiem, cząstka  jabłka, sałata, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko;
Obiad-Rosół z  makaronem. Udziec  drobiowy pieczony, ziemniaki, surówka  z  kapusty czerwonej, marchewki i jabłka, herbata  owocowa. Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka  Lubella, udziec  drobiowy, masło śmietankowe  Mlekovita, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek– Serek Danio, chrupki kukurydziane;
Alergeny: mleko;

Piątek

18.04.2025
Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło  śmietankowe Mlekovita 82%, jajko na  twardo, szczypiorek, serek śmietankowy, ogórek zielony, cząstka  jabłka, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, jaja, mleko;
Obiad: Czerwony  barszcz z makaronem. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka  z  marchewki tartej i jabłka,  herbata  miętowa.
Składniki: wywar  mięsno –warzywny, przyprawy, koper, natka, susz  buraczany, makaron świderki Lubella, paluszki rybne – Frosta, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby;
Podwieczorek– Sok Kubuś, wafle  ryżowe
Przewijanie do góry