Poniedziałek 13.01.2025 | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka wieprzowa, pomidor, ser żółty Gouda, ogórek zielony, cząstka gruszki, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad– Zupa zacierkowa z ziemniakami. Potrawka drobiowa z warzywami, ryż, buraczki, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron zacierka, filet z kurczaka, mąka poznańska typ 500,śmietana Łaciata 18%, cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek– Serek Danio, mandarynka; Alergeny: mleko; |
Wtorek | Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka drobiowa, papryka czerwona, płatki kukurydziane z mlekiem, sałata,cząstka jabłka, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad– Rosół z makaronem. Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot owocowy. Składniki: wywar mięsno -warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka Lubella, szynka wieprzowa, boczek surowy, jaja, bułka tarta, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek –Actimel, banan; Alergeny: mleko; |
Środa | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, szyneczka z indyka, papryka czerwona, serek homogenizowany, cząstka gruszki, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad–Żurek z ziemniakami. Pierogi z białym serem, marchewka do schrupania, herbata z cytryną. Składniki: wywar mięsno- warzywny, przyprawy, kiełbasa biała, żurek kujawski, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%,pierogi –Oltom Borki, śmietana Mazurska 18%, jogurt naturalny, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek: Mus owocowy, jogurt naturalny; Alergeny: mleko; |
Czwartek | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, parówka z szynki, ketchup, pasztet pieczony, ogórek kiszony, cząstka jabłka, sałata, kawa zbożowa, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad-Zupa ryżówka. Schab wieprzowy w sosie własnym, ziemniaki, surówka z marchewki tartej i jabłka, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, schab wieprzowy, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%, cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek– Jogurt owocowy, Sok Kubuś; Alergeny: mleko; |
Piątek | Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, jajko na twardo, szczypiorek, ser żółty Gouda, papryka czerwona, sałata, cząstka gruszki, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, jaja, mleko; Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Makaron z truskawkami, herbata miętowa. Składniki: wywar mięsno –warzywny, przyprawy, koper, natka, ogórki kiszone, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 18%, makaron świderki Lubella, jogurt naturalny, śmietana Mazurska 18%, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek-Actimel, mandarynka; Alergen: mleko; |