Poniedziałek 14.04.2025 | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka drobiowa, pomidor, pasztet pieczony, ogórek kiszony, cząstka jabłka, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad– Zupa jarzynowa z ziemniakami. Spaghetti w sosie mięsno-warzywnym, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, mąka poznańska typ 500, śmietana Łaciata 185, szynka wieprzowa, koncentrat pomidorowy 30%,makaron spaghetti Lubella, ser żółty Gouda, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek– Actimel, wafle ryżowe; Alergeny: mleko; |
Wtorek 15.04.2025 | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, filecik z indyka, papryka czerwona, serek śmietankowy Łaciaty, rzodkiewka, cząstka jabłka, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad– Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, buraczki, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno- warzywny, przyprawy, koper, natka, kapusta biała, koncentrat pomidorowy 30%,szynka wieprzowa, śmietana Łaciata 18%, mąka poznańska typ 500,cebula, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek: Jogurt naturalny, mandarynka; Alergeny: mleko; |
Środa 16.04.2025 | Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, parówka na ciepło, ketchup, ser żółty Gouda, rzodkiewka, sałata,cząstka jabłka, kakao, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad– Zupa ryżówka. Kotlet panierowany drobiowy ziemniaki, marchewka gotowana, kompot owocowy. Składniki: wywar mięsno -warzywny, przyprawy koper, natka, ryz, filet z kurczaka, jaja, bułka tarta, mąka poznańska typ 500, olej kujawski; Alergeny: gluten, jaja, mleko, seler; Podwieczorek –Jogurt owocowy, ciasteczka owsiane Sante. Alergeny: mleko; |
Czwartek 17.04.2025 | Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka wieprzowa, pomidor, płatki owsiane z mlekiem, cząstka jabłka, sałata, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, mleko; Obiad-Rosół z makaronem. Udziec drobiowy pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej, marchewki i jabłka, herbata owocowa. Składniki: wywar mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka Lubella, udziec drobiowy, masło śmietankowe Mlekovita, olej kujawski. Alergeny: gluten, mleko, seler; Podwieczorek– Serek Danio, chrupki kukurydziane; Alergeny: mleko; |
Piątek 18.04.2025 | Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, jajko na twardo, szczypiorek, serek śmietankowy, ogórek zielony, cząstka jabłka, sałata, mleko, herbata z cytryną. Alergeny: gluten, jaja, mleko; Obiad: Czerwony barszcz z makaronem. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z marchewki tartej i jabłka, herbata miętowa. Składniki: wywar mięsno –warzywny, przyprawy, koper, natka, susz buraczany, makaron świderki Lubella, paluszki rybne – Frosta, olej kujawski; Alergeny: gluten, mleko, seler, ryby; Podwieczorek– Sok Kubuś, wafle ryżowe |