Jadłospis – przedszkole

Poniedziałek


13.01.2025

Śniadanie Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka  wieprzowa, pomidor, ser  żółty Gouda, ogórek zielony, cząstka  gruszki, sałata, mleko, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko;                 
Obiad– Zupa zacierkowa z  ziemniakami. Potrawka  drobiowa z  warzywami, ryż, buraczki, herbata  owocowa.
Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron zacierka, filet  z  kurczaka, mąka  poznańska  typ 500,śmietana  Łaciata  18%, cebula, olej kujawski.
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek– Serek Danio, mandarynka;
Alergeny: mleko;

Wtorek
14.01.2025

Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, wędlinka  drobiowa, papryka  czerwona, płatki kukurydziane  z  mlekiem, sałata,cząstka  jabłka, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko;
ObiadRosół z  makaronem. Kotlet  mielony  wieprzowy, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot  owocowy.
Składniki: wywar  mięsno -warzywny, przyprawy, koper, natka, makaron nitka  Lubella, szynka  wieprzowa, boczek surowy, jaja, bułka  tarta, olej kujawski;
Alergeny: gluten, mleko, seler;
PodwieczorekActimel, banan;
Alergeny: mleko;

Środa
15.01.2025

Śniadanie– Pieczywo mieszane, masło śmietankowe  Mlekovita 82%, szyneczka  z  indyka, papryka  czerwona, serek homogenizowany, cząstka gruszki, sałata, mleko, herbata  z cytryną. 
Alergeny: gluten, mleko;
ObiadŻurek z  ziemniakami. Pierogi z  białym serem, marchewka  do schrupania, herbata  z  cytryną.
Składniki: wywar  mięsno- warzywny, przyprawy, kiełbasa  biała, żurek kujawski, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata  18%,pierogi –Oltom Borki, śmietana  Mazurska  18%, jogurt  naturalny,  olej kujawski.
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek: Mus  owocowy, jogurt  naturalny;
Alergeny: mleko;                                                   

Czwartek
16.01.2025

Śniadanie Pieczywo mieszane, masło śmietankowe Mlekovita 82%, parówka   z  szynki, ketchup, pasztet  pieczony, ogórek kiszony, cząstka  jabłka, sałata, kawa  zbożowa, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko;
Obiad-Zupa  ryżówka. Schab wieprzowy w  sosie własnym, ziemniaki, surówka  z  marchewki tartej i jabłka, herbata  owocowa.
Składniki: wywar  mięsno-warzywny, przyprawy, koper, natka, ryż, schab wieprzowy, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata 18%, cebula, olej kujawski.
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek– Jogurt  owocowy, Sok Kubuś; 
Alergeny: mleko;

Piątek
17.01.2025

Śniadanie –Pieczywo mieszane, masło  śmietankowe Mlekovita 82%, jajko na twardo, szczypiorek, ser  żółty Gouda, papryka  czerwona, sałata, cząstka  gruszki, mleko, herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, jaja, mleko;
Obiad: Zupa ogórkowa z  ziemniakami. Makaron  z  truskawkami, herbata  miętowa.
Składniki: wywar  mięsno –warzywny, przyprawy, koper, natka, ogórki kiszone, mąka  poznańska  typ 500, śmietana  Łaciata 18%, makaron świderki Lubella, jogurt  naturalny, śmietana  Mazurska  18%, olej kujawski;
Alergeny: gluten, mleko, seler;
Podwieczorek-Actimel, mandarynka; 
Alergen: mleko;
Scroll to Top
Skip to content